Forel met Sinasappel Safraan saus

Sinasappel-saffraansaus Groente en Vis

___________

  1. Maak de saus door het brengen van de witte wijn, sinaasappelsap, saffraan, suiker en sjalot aan de kook in een kleine pot. Simmer sterk voor 5 minuten, draai het vuur uit en pureer de saus in een blender. Breng het terug naar de pot en zet het vuur laag. Voeg zout naar smaak toe en warm te houden, maar laat niet koken het.
  2. Kok in de greens in 2 eetlepels boter of olie op hoog vuur in een grote bak pan, onder voortdurend roeren tot ze verwelken. Voeg het scheutje water, de sinaasappelschil en wat zout en bedek de pot. Zet het vuur lager tot medium-laag en stoom de groenten gedurende 2 minuten. Zet het vuur uit.
  3. Schroei de vis door het verwarmen van de rest van de boter in een pan groot genoeg om de vis te houden – als u niet zo’n pan hebben, zet een bakplaat in de oven en zet de oven voor op 200 ° C, zodat kunt u de vis warm te houden als je dit doet in batches. Verhit de boter op hoog vuur totdat het stopt schuimen. Dep de vis droog met keukenpapier en leg het vel naar beneden in de hete boter. Draai het vuur laag tot medium-hoog voor een typische forel filet (zoals je ziet in de afbeelding) of medium als u werkt met een dikkere stukje vis.
  4. Laat de vis koken ongestoord gedurende 2 minuten, gebruik dan een grote lepel om het vlees kant van de vis bedruipen met de hete boter. Doe dit steeds gedurende 90 seconden, geef het dan een rust. Dunne stukjes forel alleen deze quick bedruipen door moet koken, maar dikkere stukjes vis zal een tweede of zelfs derde ronde van rijgen nodig. Wanneer u klaar bent met rijgen, zout het vlees kant. De huid zijde moet uit de pan te tillen gemakkelijk na ongeveer 4 tot 5 minuten van gestage koken. Het moment dat je de vis haal van het vuur, zout de huid kant.
  5. Om te serveren, krul in de resterende 2 eetlepels boter in de saus, een eetlepel per keer. Giet wat saus op ieders bord. Top met de greens en vervolgens met een stukje vis. Serveer meteen.